2010. július 6., kedd

LCD projektoros monitorok és TV...

Az LCD Projektoros Televíziók, hasonló tulajdonságokkal és funkciókkal rendelkeznek, mint a sima LCD kijelzők. Tehát jó a színkomplexségük és a felbontásuk is igen magas lehet, azonban a kontrasztarányuk ezeknek nem olyan jó, mint pl.: az LCOS vagy a DLP kijelzőké.

A mérnököknek és a digitális technika folytonos fejlődésének köszönhetően, minden egyes LCD generáció sokat javít ezen a tényezőn. Az egyik hátránya ezeknek a készülékeknek még az, hogy a pixel struktúra gyakran látható a kijelzőn. Tehát előfordul, hogy a kép pixelei túlságosan látszódnak. Az LCD projectoros eszközöknél egyenlőre, még nincsen 1080p-nél jobb megvalósítás. Az 1080p-s eszközök árusítása a leggyakoribb. Ezek is viszonylag szép képet adnak. Az áruk hasonló a DLP kijelzőhöz. Egy 60"-os LCD monitor amely, projectoros kb. 1600USD körül kapható.

Kedvelt projektor manapság pl. a következő: Az IN72 natív felbontása 854x480 (480p), ami elég megszokott a belépő szintű projektorok esetében. A fény motorja nem más mint, egy kb. 0.55"-os DLP DarkChip2 4x-es, hatszegmenses kerékkel. Ez segít azoknak a felhasználóknak, akik az úgynevezett szivárványitisztől szenvednek. A fényerő a projektor esetében lehet akár 900 lumen teljes módban és 720 gazdaságos módban, ami 150-nel több a korábbi termékekhez képest pl. az SP4805-höz képest. A kontrasztarány nagyjából 2000:1-hez, ami a mostanában piacra dobott 480p-s projektorokhoz képest kissé alacsonynak tűnik.

Ezt azonban úgy vélem, hogy jobb való életbeli teszttel megítélni. A projektor lámpája általában 3000 órára van hitelesítve, de nem tüntetnek fel külön becslést a teljes és a gazdaságos módra a gyártók. Gazdaságos módban nagy valószínűséggel 500-1000 órával többet bír ki a lámpa. A színfeldolgozás lehet 8-16-bites is, a zoom lencse aránya 1.2:1, valamint van mozgás-adaptív deinterlacing, és 20-22-fokos függőleges talpkorrekció. A kedvelt projektor az IN72 egy HDMI bemenetet is kapott, de van rajta ezenkívül DVI, komponens videó, sőt S-video, kompozit videó is, továbbá RGB és 3.5 mm-es mini jack is. A projektor terén a választék tehát hatalmas.

A gyártók között verseny egyre nagyobb. Az üzletekben manapság több és több egyre jobb minőségű projektor kapható egyre alacsonyabb áron. A projektor egyébként hitelre is megvásárolható. A törlesztést havonta történik. A projektor a LCD-tvk mellett egy kedvelt találmány, amely remek élményt ad, s amely egyre nagyobb teret hódít a piacon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése